Jump to content

Labels


nidecker

Recommended Posts

Als je met SFB klassen tekent stel je vast dat je heel wat klassen krijgt en het soms lastig is om hierin te scrollen. Je kan makkelijk navigeren in in je klassen door de zoekopdracht die mogelijk is, maar met labels en filters kan je nog verder gaan. Je kan bvb bij je muursamenstelling ( buitenmuur) waarvan delen staan in de klasse 21 en anderen dan weer in 41 dmv labels en filters deze gaan groeperen. bvb bij al je klassen met 21 zet je als label 21, buitenwanden en bij je klassen 41, buitenwanden.

Nu kan je op basis van deze labels gaan zoeken naar alle klassen waarvan een buitenmuur deel uit maakt dus ipv je klasse op te geven typ je in zoeken op buitenwanden en dan verschijnen alle klassen met dit label en zijn de klassen van buitenwanden bvb gegroepeerd. Je kan dan ook nog verder gaan door die labels aan filters te gaan koppelen.

Op die manier kan je bvb gaan filteren op bouwlaag en zo zie in het navigatiepallet alleen de lagen die tot deze bouwlaag behoren en kan je dan heel snel lagen gaan activeren, onzichtbaar zetten etc.

Je kan daar natuurlijk zover in gaan als je zelf wil.

Ik hoop dat dit wat duidelijker was

Pascal

Link to comment
Share on other sites

Ja labels zijn eerder om snel door de lagen en klassen structuur te gaan, en bepaalde zaken in de klassen of lagen snel te kunnen aanpassen of te bundelen.
tekenzones daarentegen zijn meer bedoeld om snel te. kunnen navigeren tussen bepaalde bewaarde tekenzone met juiste zichtbaarheden van klassen en lagen. 
Het ene heeft eigenlijk niks met het andere te maken.

 

groeten

Pascal

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information