Jump to content

AI in SP4


Rene

Recommended Posts

Vertaalde tekst van het amerikaanse forum

 

Wat is de AI-visualizer?

De AI Visualizer, mogelijk gemaakt door Stable Diffusion, kan rechtstreeks in Vectorworks illustratieve of realistische afbeeldingen maken op basis van uw modellen en tekeningen. Het maakt gebruik van aanwijzingen in natuurlijke taal of een combinatie van aanwijzingen en een Vectorworks-tekening of modelaanzicht om de inhoud van de afbeelding te bepalen. Het maakt gebruik van Vectorworks Cloud Services voor een ononderbroken workflow zonder installatie.

Het is een experimentele functie die gebruik maakt van een opwindende en snel veranderende technologie die veel potentieel heeft binnen het ontwerpproces. We verwachten dat er in de loop van de tijd aanvullende functies zullen worden ontwikkeld, zoals vooraf gedefinieerde aanwijzingen en aanvullende geometrieherkenning.

 

Wat AI Visualizer niet is

AI Visualizer is geen rendering-engine, zoals Renderworks, in die zin dat het de driedimensionale scène niet berekent. In plaats daarvan detecteert het randen in de afbeelding die vanuit Vectorworks wordt aangeleverd (of dit nu een 3D-weergave, een viewport of gewoon een bitmap is). Zelfs als de schuifregelaar Creativiteit op 0 staat, is de absolute replicatie van de beoogde afbeeldingsgeometrie dus niet gegarandeerd. Om deze reden moedigen we u aan om deze eerste release van deze technologie te beschouwen als een hulpmiddel voor inspiratie - of het nu gaat om volledige conceptinspiratie (die u nieuwe ideeën geeft voor projecten/ontwerpen) of inspiratie voor ander materiaalgebruik of illustratieve stijlen.

 

Wanneer en waarom moet ik de AI Visualizer gebruiken?

 • Deze functie zorgt voor een snelle generatie van afbeeldingen voor ontwerpverkenning.
 • Het biedt een alternatieve methode voor het creëren en illustreren van ontwerpideeën. Hiermee kunt u in minder tijd meer visuele opties verkennen.
 • Het is rechtstreeks beschikbaar in de interface van de Vectorworks-desktopapp (Model>AI Visualizer), maar maakt gebruik van Vectorworks Cloud-verwerking, dus het is snel, onafhankelijk van uw computerhardware en maakt niet-blokkerende workflows mogelijk, wat betekent dat u kunt blijven werken in Vectorworks op elk moment dat afbeeldingen worden gegenereerd.

 

Is de AI Visualizer compatibel met mijn versie van Vectorworks?

De AI Visualizer werd geïntroduceerd in Vectorworks 2024 Update 4 en is nu toegankelijk voor alle klanten met actieve abonnementen en Vectorworks Service Select-leden voor alle producten (Fundamentals, Architect, Landmark, Spotlight). Deze functie is momenteel niet beschikbaar in academische licenties.

 

Met welke producten werkt de AI Visualizer?

De AI Visualizer werkt met alle Vectorworks-producten: Architect, Landmark, Spotlight en Fundamentals.

 

Wat zijn de installatie- en systeemvereisten bij het gebruik van AI Visualizer?

 • De AI Visualizer wordt automatisch geladen bij de installatie van Vectorworks 2024 Update 4. U krijgt er rechtstreeks toegang toe via uw Vectorworks-desktopinterface (Modelmenu > AI Visualizer).
 • De functie maakt gebruik van Vectorworks Cloud-verwerking (beschikbaar voor alle abonnements- en Vectorworks Service Select-leden), waardoor er geen extra eisen aan uw hardware worden gesteld. Om het te activeren hoeft u alleen maar ingelogd te zijn op uw Vectorworks-account.
 • De VCS-app moet worden bijgewerkt naar versie 13.4.2736 of hoger. Om de VCS-app bij te werken, gaat u naar de pagina Over en controleert u op updates.
 • Om de AI Visualizer te gebruiken, moet u zijn aangemeld bij uw VCS-account en moet de VCS-desktopclient actief zijn.

 

Zijn er tips om aan de slag te gaan?

 • Deze functie is afhankelijk van tekstprompts van de gebruiker, en bepaalde tekstprompts werken beter dan andere. De online Help bevat tips en trucs voor het maken van succesvolle tekstprompts.
 • U hebt geen model of bestaande afbeelding nodig om de AI Visualizer te gebruiken. Afbeeldingen kunnen alleen op basis van tekstprompts worden gegenereerd.
 • De AI Visualizer werkt het beste met tekstprompts in het Engels, maar het is mogelijk om andere talen te gebruiken.
 • Omdat het alleen afbeeldingen kan genereren op basis van tekstprompts, kan het ook worden gebruikt om afbeeldingen te maken voor gebruik in aangepaste afbeeldingsrekwisieten, textuurpatronen of 360 panoramische achtergronden.

 

Nog iets dat ik moet weten?

Dit is alleen een beeldgenerator; het kan geen gemodelleerde objecten genereren, wijzigingen aanbrengen in een Vectorworks-model of weergave-instellingen wijzigen.

In tegenstelling tot andere afbeeldingen en tekeningen die u in Vectorworks maakt, kunnen door AI gegenereerde afbeeldingen niet auteursrechtelijk beschermd zijn.

Vectorworks verzamelt gebruikersgegevens die verband houden met tekstprompts en afbeeldingen, archiveert de gegevens gedurende zeven dagen en verwijdert ze vervolgens.

 

Toekomstige ontwikkeling

Ons ontwikkelingsteam werkt al aan aanvullende ideeën voor de ontwikkeling van deze functie. Extra mogelijkheden zoals verbeterde geometrieherkenning, vooraf gedefinieerde aanwijzingen, opgeslagen aanwijzingen en diepteverwerking zijn al ontwikkelingen die we verder willen onderzoeken.

Link to comment
Share on other sites

×
×
 • Create New...

Important Information