Elisa Posted April 11, 2023 Share Posted April 11, 2023 Mam problem ze wstawieniem do arkusza prezentacyjnego skali oraz strzałki północy. Skala po wstawieniu ma wszędzie parametry 0, a strzałka podświetla się po jej wyborze, ale klikając nie wstawia się w miejsce na planszy. Czy można jakoś temu zaradzić ? Wyczytałam z samouczka , ze powinno wstawić automatycznie z Ustawień dokumentu/ w jednostkach, ale wydaje mi się, ze tam wszystko gra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Gertner Posted April 12, 2023 Share Posted April 12, 2023 Pani Eliso, podziałka skali pobiera informacje o długościach z projektu, jeśli wstawia ją Pani z poziomu arkusza do prezentacji a nie adnotacji, to odzwierciedla ona wymiary Pani kartki a nie te, które zawarte są w projekcie w oknie widoku. Proszę wstawić ją albow projekcie i zrobić okno widoku, wówczas będzie można dla każdego arkusza ustawić inną skalę, jeśli ysunki będa w innej skali, lub wstawiać ją w okno widoku z poziomu edycji adnotacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elisa Posted April 12, 2023 Author Share Posted April 12, 2023 Dziękuje za odpowiedz, próbowałam wcześniej wstawić, tak jak Pani wspomniała - również do projektu, lecz wtedy to już w ogóle była dziwna sytuacja ( jak na zdjęciu załączonym) myślę , ze coś mam nie tak z ustawieniami dokumentu. Skale mam ustawiona 1:50, jednostki metry, hmm nie mogę nawet jej edytować żeby ręcznie wstawić … poza tym nie mogę wstawić strzałki północy , gdy klikam nic się nie pojawia i podświetla się nadal :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts